II JORNADES ORIENTA'T

Aquest passat 15 de març hem celebrat la II edició de les Jornades Orienta’t. 
Es tracta d’una activitat de gran interès per l’alumnat de 1r i 2n de Batxillerat, en la que se’ls ofereix l’oportunitat d’informar-se d’una forma alternativa d’alguns aspectes del seu futur més pròxim.

Bàsicament les Jornades consisteixen en dos parts. En la primera antics alumnes venen a contar la seua experiència tant a la Prova d’Accés a la Universitat com en el període posterior, a l’àmbit universitari i/o laboral, tot culminant amb una trobada en la cantina del centre on, de manera més directa i informal, els alumnes poden contactar amb els antics alumnes que més els han interessat. 

Sense dubte, és una oportunitat excepcional en la que els alumnes troben un tipus d’informació que els professors i les professores del centre no podem aportar i un excel·lent moment perquè l’alumnat reflexione sobre un futur que ja frega amb els dits.

Aquesta edició hem tingut la sort de comptar amb la presència i testimoniatge de 19 antics alumnes, que ens han sorprès per la seua maduresa, capacitat crítica i per les idees summament interessants que hi han aportat. Des del punt de vista del professorat, és una gran satisfacció retrobar aquests antics alumnes i comprovar la seua inestimable progressió. Des d’ací vull agrair a tots i totes la seua presència i entusiasme, tot i recordant que l’institut romandrà sempre obert i disposat a comptar amb ells.

Cartell de les II Jornades Orienta't
Autora: Isabel Salas

La segona part consisteix en xerrades de persones qualificades que venen a explicar aspectes dels estudis superiors o de l’àmbit laboral de caràcter fonamental i transversal. Aquesta vegada les ponències van estar a càrrec de la doctora de l’UJI Rosa Agost, professora de la carrera de Traducció i Interpretació, que ens va parlar de la necessitat d’encarar el futur amb decisió, sense por i amb l’objectiu de ser feliços. La segona ponència va estar a càrrec de Margarita Gonell, que ens parlà dels programes de mobilitat universitària i el programa Erasmus, una experiència que molts dels nostres alumnes segurament gaudiran en el futur. Finalment, la tercera ponència la va protagonitzar Alban Campion, Cap d’Estudis de l’Escola Oficial d’Idiomes de Castelló, que explicà les possibilitats que ofereix l’Escola i va reflexionar sobre la importància dels idiomes en la formació personal i futura dels alumnes.

Passat divendres, doncs, no vam fer classe (excepte la primera hora), però ben segur que tots, alumnes i professors, vam aprendre moltes coses i, potser, alguns alumnes van començar a decidir el seu futur. El futur ja està ací, només falta l’últim esforç. Esperem que aquestes Jornades Orienta’t hagen contribuït a clarificar-lo i acostar-lo un poc més.





































































Comentaris