1r ESO: TREBALLEM L'ART CLÀSSIC

 


Acabem els temes de la Història de Grècia i Roma amb l'art clàssic. Durant les últimes classes hem fet un repàs general de les característiques de l'art grec i l'art romà, en les seues manifestacions d'arquitectura i escultura. Una vegada hem conegut aquests trets principals els i les alumnes han investigat sobre un aspecte concret artístic. Al llarg de diversos dies de classe han pogut utilitzar els llibres de text, l'ordinador de classe i els telèfons mòbils per buscar informació i pensar un disseny pels seus treballs. Finalment, el divendres 5 de març arribà el dia d'ensenyar els treballs i d'explicar-los a la resta de la classe. Tots els treballs van estar ben fets, amb interés i curiositat. 
Des d'ací felicite a tot l'alumnat de 1r Z.

L'explicació de l'arquitectura grega va estar en mans de Pol, Miguel, Hugo i Quique. Ens van explicar les parts d'un temple grec, els ordres clàssics (dòric, jònic i corinti) i l'urbanisme a Grècia, amb les àgores i les stoes. Quan ho explicaven semblaven autèntics filòsofs grecs. Bon treball!


La interessant escultura grega va ser explicada per Íker, Elisa, Lorena R. i Judit. Ens van fer un recorregut per les tres etapes fonamentals d'aquesta escultura (arcaica, clàssica i hel·lenística), tot repassant les seues característiques i alguns exemples. Genial!


Faltava l'art romà, que es basava en el grec. L'arquitectura romana va estar a càrrec de tres autèntics centurions, Andrei, Raúl i Joan. Sabeu que l'arquitectura romana era molt variada i que combinava la bellesa amb la utilitat? Doncs ells ho van explicar de maravilla. Enhorabona!


Només faltava l'escultura romana, amb el seu origen, els bustos, els relleus i la seua tendència al realisme, sense oblidar els mosaics. Tot això ens ho van explicar de  categoria Iulia, Maria, Lucía i Lorena T. Gran treball! i molt original!






Comentaris