FEM TAULETES MESOPOTÀMIQUES


Hem acabat el primer bloc temàtic del curs, tot passant per les característiques de la Història, la Prehistòria i les civilitzacions de Mesopotàmia i Egipte. Abans de passar a la confecció i estudis dels mapes hem dedicat unes classes a comprovar a nivell pràctic com va ser la primera forma d’escriptura de la història. 
L’escriptura va nàixer a Mesopotàmia. S’anomena escriptura cuneïforme perquè es realitzava sobre tauletes de fang i s’utilitzaven uns símbols molt abstractes confeccionats amb uns instruments en forma de cunya. 
Una cosa és explicar-ho o llegir-lo als llibres, però una altra ben diferent és fer-ho. Durant tres classes hem practicat una escriptura difícil, tot i que al mateix temps divertida. La primera classe vam aprendre les característiques de l’escriptura cuneïforme, la segona escrivírem en un paper l’any, el nostre nom i la paraula “Bovalar”. No va ser gens fàcil. El tercer dia fou la culminació. Ens embrutarem les mans amb fang i ens sentirem, per uns moments, escribes mesopotàmics. 
Crec que ho vam passar tots molt bé i que vam aprendre per sempre moltes coses sobre el naixement de l’escriptura i la seua utilitaria pràctica. 
Per recordar aquestes classes vos deixe unes fotografies sobre l’activitat.
1r ESO F/G

1r ESO A/C








1r ESO D/E



















Comentaris