LA GUERRA CIVIL ESPANYOLA

Pel tema de la Guerra Civil Espanyola, sempre pol·lèmic, inclús avui en dia, podeu trobar molta informació en Internet. Tanmateix, cal tindre en compte que no tot el material publicat a la xarxa té la mateixa qualitat ni caràcter científic.
Personalment vos recomane el documental que va publicar Granada TV. És, potser, el millor que s'ha fet, amb rigor, equilibri i un munt de testimoniatges valuosos. Està dividit en capítols, només cal buscar el que t'interessa.
També són d'utilitat els recursos que ofereix RTVE, molt variats i normalment fiables.
Vos propose també aquest vídeo que ofereix l'evolució de la guerra dia a dia:

Si vos interessa la guerra civil a Castelló podeu trobar informació en la pàgina web del Grup per la Recuperación de la Memoria Històrica de Castelló i en el Grup d'Estudis d'Història Local i Fonts Orals de l'UJI. En les dos pàgines trobareu articles i investigacions científiques i actualitzades.

Una història interessant sobre el periode de la Guerra Civil a les terres castellonenques és, sense dubte, el documental sobre el experimento Stuka, que ha demostrat recentment com la Legió Còndor, de l'exèrcit nazi, bombardejà diversos pobles de l'interior castellonenc simplement per entrenar-se i provar armament.
Realment és un cas surprenent que demostra la complexitat de la guerra i el seu caràcter absurd, al temps que ens recorda que encara hem de descobrir moltes de les coses que van passar.


No oblideu, respecte a la ciutat de Castelló,  visitar l'exposició del refugi antiaeri que es troba a la plaça Tetuán de la cuita (darrere de Correus), dins el projecte MUCC de la ciutat.
Si el que voleu és una bona pel·lícula sobre la Guerra Civil podeu vore "Tierra y Libertad", del britànic Ken Loach.


Comentaris