LA GRAN GUERRA

Estem en ple estudi de la Gran Guerra (1914-1919).
Per a entendre millor la veritable dimensió d’aquest fet històric no anem a limitar-nos a seguir el llibre de text o una explicació general del problema, sinó que anem a llegir testimonis directes del conflicte, a partir de l’obra de l’alemany Ernst Jünger, especialment del seu llibre Diario de Guerra (1914-1918).
A més, basant-nos en la dita que una imatge val més que mil paraules, reservarem algunes classes per vore un gran clàssic de la Història del Cinema, “Sin novedad en el frente”, dirigida per Lewis Milestone l’any 1930 (Recordeu que és també una novel·la escrita per Erich Maria Remarque).
L’explicació a classe, la lectura de documents i el llibre de text, afegits a la reflexió sobre els testimonis de l’època i el debat sobre la pel·lícula que més fidelment ha reproduït el conflicte bèl·lic, faran que assolim una visió completa i crítica d’aquest important fet històric.
Per si voleu vore més pel·lícules sobre la Gran Guerra ací vos propose algunes de les millors que mai s’han rodat. A partir de les seues històries podreu entendre la vertadera dimensió de la Gran Guerra:

Charles Chaplin, ARMAS AL HOMBRO (1918)

Lewis Milestone, SIN NOVEDAD EN EL FRENTE (1930)

Jean Renoir, LA GRAN ILUSIÓN (1937)


John Huston, LA REINA DE ÁFRICA (1951)

Stanley Kubrick, SENDEROS DE GLORIA (1957)

David Lean, LAWRENCE DE ARABIA (1962)

Dalton Trumbo, JHONNY COGIÓ SU FUSIL (1971)

Peter Weir, GALLIPOLI (1981)

Bernard Tavernier, CAPITÁN CONAN (1996)

Steven Spielberg, WAR HORSE (2011)

Comentaris