ESCRIURE BÉ

Escriure amb correcció és un aspecte bàsic en la formació de les persones. 
Si en l’ESO la capacitat d’escriure de forma correcta és imprescindible, en el Batxillerat ho és el domini complet de la llengua. Així ho diu la llei d’educació. Aquesta és una dimensió irrenunciable del treball de l’alumnat. I no perquè ho digue una llei, sinó perquè en poc de temps els i les alumnes es veuran immersos en un mercat de treball en el que saber escriure serà fonamental. 
Diguem-ho clar: si no escrius bé no podràs optar al treball que desitges. 
Posem per cas una persona que entrega un currículum sol·licitant un treball. Hi ha molts candidats i només un l’obtindrà. D’entrada, els currículums o sol·licituds que estiguen mal escrits, amb faltes d’ortografia, frases mal construïdes o amb descoordinació gramatical, són els primers en quedar fora, sense cap tipus de contemplació. 
El mateix es podria dir amb l’expressió oral. 
És el que va passar amb els opositors en les darreres oposicions a professors, on quasi el 10% dels candidats quedaren fora pels seus errors ortogràfics. 
Escriure bé costa esforç. Cal llegir molt, no tindre pressa, pensar el que s’expressa, triar entre moltes paraules i possibilitats compositives, conèixer les normes ortogràfiques, corregir, etc. Un gran esforç, sí, però que val la pena. Com tot el que costa treball. Sense dubtes.
Mai es tard per cuidar aquest aspecte tan important. 
Avui mateix és un bon dia per començar.

Comentaris