HISTÒRIA D'ESPANYA: 1833-1868

Avancem en el nostre viatge a través de la història d'Espanya. En aquest tema analitzem com es va configurar l'Espanya liberal. Els any 1833-1868 van ser decissius per a forjar la personalitat i l'organització de l'Espanya actual. Com estem comprovant a classe, el liberalisme derrotà definitivament el carlisme i el conflicte passà a centrar-se en les disputes entre liberals moderats i progressistes. Molt prompte apareixeran els treballadors, per a fer-ho tot més complicat i també més interessant.

Per fer un seguiment d'aquest tema vos recomane veure aquest vídeo. En uns minuts repassareu el complicat context històric que estem analitzant.

Per cert, si alguna vegada visiteu Bergara, al País Basc, no oblideu visitar el seu museu de ciències. És un museu sorprenent i molt interessant en el que, d'una manera molt amena i tecnològica, comprovareu que aquesta localitat basca va ser un important centre d'investigació, especialment en l'època dels il·lustrats, amb experiments relacionats amb el wolframi. És curiosament en aquesta localitat on es va signar l'acord que posà fi a la Primera Guerra Carlina.
Ací teniu un comentari de text sobre el tema.

Comentaris